
Obrázek

Bezlepkové ovesné sušenky s ořechy a třešněmi
Postup
Ingredience
- 1 hrnek ovesných vloček, nejlépe bezlepkových
- 1 hrnek mandlové mouky
- ½ hrnku vlašských ořechů
- ½ hrnku lískových ořechů
- 130 g másla
- 3 PL javorového sirupu nebo medu
- 2 PL vody
- 1 ½ ČL jedlé sody
- špetka skořice
- 50g lyofilizované třešně
- vanilkové aroma nebo vanilkový lusk
Informace
- Počet porcí 10
- Doba přípravy 15 min
- Doba vaření 20 min
TIP
TIP: sušenky vydrží ve vzduchotěsné nádobě dlouho, ale jsou tak skvělé, že druhý den budete sušenky dělat znovu, jak se po nich zapráší. :)
Tyto sušenky lze také připravit z klasické hladké či špaldové mouky