Obrázek

Bezlepkové ovesné sušenky s ořechy a třešněmi



Rychlé bezlepkové sušenky s ořechy a třešněmi

1) Rozehřejeme si troubu na 150 C
2) V míse smícháme vločky, mouku, cukr, skořici, vanilku a lískové a vlašské ořechy. Ořechy jsem si spolu s třešněmi rozmixovala najemno v mixéru, na jemnější směs.
3) V malém hrnci rozpustíme máslo s medem a důkladně smícháme a necháme trochu vychladnout. V horké vodě rozmícháme sodu a přimícháme k teplému máslu s medem.
4) Máslovou směs přidáme do mísy s vločkami a ořechy, vše dobře promícháme. Po té na plech s pečícím papírem vytvoříme lžičkou malé hromádky (pozor opravdu menší hromádky, sušenky se sami roztečou na nízké placičky).
5) Pečeme 15 - 20 minut do zlatohněda. Pozor aby se vám ze spod nespálily.


Ingredience

  • 1 hrnek ovesných vloček, nejlépe bezlepkových
  • 1 hrnek mandlové mouky
  • ½ hrnku vlašských ořechů
  • ½ hrnku lískových ořechů
  • 130 g másla
  • 3 PL javorového sirupu nebo medu
  • 2 PL vody
  • 1 ½ ČL jedlé sody
  • špetka skořice
  • 50g lyofilizované třešně
  • vanilkové aroma nebo vanilkový lusk

Informace

  • Počet porcí 10
  • Doba přípravy 15 min
  • Doba vaření 20 min



​TIP: sušenky vydrží ve vzduchotěsné nádobě dlouho, ale jsou tak skvělé, že druhý den budete sušenky dělat znovu, jak se po nich zapráší. :)

Tyto sušenky lze také připravit z klasické hladké či špaldové mouky

Koupíte u nás