Carolina Reaper vločky 10 g

Carolina Reaper vločky 10 g
Doprava ZDARMA nad 1000,-
+ DÁREK

Carolina Reaper vločky jsou vyrobeny z nejpálivějších papriček na světě. Používají se do extrémně pálivých jídel.

Cena za 1 ks vč. DPH: 139 Kč
Cena za 1 ks bez DPH: 124 Kč
Momentálně nedostupné Kontaktovat prodejce
 
Výrobce: The ChilliDoctor s.r.o.
Kód produktu: CE30800943
AKCE Grilování
Popis

Carolina Reaper vločky 10 g

Rozpalte to s rekordmanem

Ano, je to ona! S pálivostí dosahující až 2 200 000 SHU je od roku 2013 zapsaná v Guinessově knize rekordů. Její pojídání je lákadlem pro vyznavače extrémů, a i v menším množství je výzvou pro otrlé a zkušené milovníky chilli.

Zralé papričky mají červenou barvu, zvrásněný povrch s mnoha výrůstky a delší ostrou špičku (ocásek). Plody jsou okolo 4 cm široké a 3 cm dlouhé. Carolina Reaper je hybridní chilli paprička druhu Capsicum chinense (paprika čínská). Vypěstovaná byla ve městě Rock Hill v Jižní Karolíně křížením papriček Bhut Jolokia a červeného Habanera. Příběh jejího vzniku rozhodně stojí za zmínku.

Léčivý pomocník s nečekaným výsledkem

Papričku vypěstoval v roce 2012 Ed Currie. Zatímco ostatní přední pěstitelé chilli z celého světa mezi sebou soutěžili o vypěstování nejpálivější papričky vůbec, Currieho zájem v pěstování a kultivaci chilli se ubíral zcela jiným směrem. 

Jeho rodinu po mnoho generací sužovala rakovina a srdeční choroby. Currie přišel na to, že populace a regiony, které chilli přidávají takřka do každého jídla a v jeho užívání mají dlouholetou tradici, vykazují zároveň nejnižší výskyt zmíněných dvou chorob. Od té doby začal chilli papričky pěstovat. 

V průběhu let také zjistil, že onkologičtí pacienti během chemoterapie ztrácí smysl pro vnímání jakékoliv chutě, kromě sladké. Chilli papričky se v tomto případě ukázaly jako skvělý způsob, jak jídlu dodat novou chuť a příjemnou hřejivost. Currie se proto snažil vypěstovat papričky se sladkou chutí a větší pálivostí. Výsledkem bylo neúmyslné vypěstování nejpálivější (avšak sladké) chilli papričky na světě. Její původní technický název byl "HP22B".

Jak chutná pálivé peklo?

Ne nadarmo dostala tato paprička přívlastek "reaper" (v překladu smrtka).  Pálí opravdu pekelně. Díky delšímu chuťovému dozvuku si nicméně vychutnáte nejen její spalující žár, ale i překvapivou sladkost. Pod extrémní pálivostí se totiž skrývá plná sladká chuť s příjemnými podtóny čokolády, třešní a skořice. 

Jakmile jednou překonáte hořící pocit v ústech a v obličeji, kapsaicin v chilli začne naopak působit jako tlumič bolesti a příval vyplavených endorfinů na sebe nenechá dlouho čekat. Chilli peklo je tak vlastně plné radosti.

Hodí se pro dochucení všech jídel, kterým chcete propůjčit spalující pálivost a zároveň podtrhnout chuť ostatních ingrediencí. Tradičně se používá pro přípravu mexických a asijských pokrmů a omáček, masových jídel, polévek, salsy, luštěninových pokrmů apod.

Pokud se těšíte na svou první zkušenost s Carolina Reaper chilli, doporučujeme zprvu dávkovat opatrně a v opravdu malém množství. Její extrémní pálení neutlumíte ani mlékem či jogurtem.

Papričky Carolina Reaper pro nás pěstují a vyrábí v Tchaj-wanu, odkud si je necháváme přímo dovážet. Kvalita a čerstvost je u nás prioritou. Díky tomu si u našich papriček vychutnáte nejen jejich hřejivost, ale také jedinečné sladké a ovocné chuťové tóny.

 

Zpracováno v Česku

Produkty dovážíme z celého světa, ale u nás je kontrolujeme a s láskou zpracováváme.

 

 

Nejlepší kvalita

Pečlivý výběr, neustálá kontrola a šetrné zpracovávání je zárukou té nejlepší kvality produktů.

 

V souladu s přírodou

Podporujeme lokální pěstitele. Pro dovoz volíme nejkratší cestu s ohledem na přírodu.