AKCE: DÁRKOVÉ MIXY ODKAZ ZDE NOVÝ ESHOP sk_small.png  Prodej na Slovensko

Cizrnové kari s červenou čočkou

Obrázek

Postup

1 Na oleji dozlatova opečeme nadrobno nakrájenou cibuli s nasekaným zázvorem. Mezitím si nakrájíme jeden stroužek česneku, druhý stroužek česneku prolisujeme. Cizrnu a červenou čočku (přes noc namočenou ve vodě) scedíme.Pokud se Vám nechce cizrna namáčet, můžete použít cizrnu v plechovce, tu též scedíme a propláchneme.
2 K cibuli a zázvoru vmícháme koření a česnek, necháme chviličku rozvonět a opéct a poté přidáme cizrnu s čočkou, rajčata. Opět necháme chvíli opéct a poté přidáme kokosové mléko. Osolíme dle chuti.
3 Na závěr dochutíme šťávou z limetky a na dozdobení použijeme čerstvý koriandr, který celému pokrmu dodá nejen skvělou chuť ale i pestrost a posypeme sušenou cibulkou. Skvěle se ke kari hodí i oříšky na posypání.

Ingredience

  • Ingredience
  • 1 polévková lžíce oleje
  • 1 cibule
  • 1 polévková lžíce čerstvého zázvoru
  • 1 malá lžička kurkumy
  • 1 malá lžička koriandru
  • 2 stroužky česneku
  • 1 plechovka krájených loupaných rajčat
  • hrst cizrny (necháme přes noc namočené ve vodě, nebo můžete použít cizrnu v plechovce)
  • 165 ml kokosového mléka
  • dle potřeby sůl
  • ½ limety
  • Na dozdobení
  • čerstvý koriandr
  • sušená (smažená) cibulka

Informace

  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 10 min
  • Doba vaření 20 min

TIP

TIP: Pokud milujete pálivá jídla, můžete přidat chilli. Jako přílohu doporučujeme rýži. Nechte si chutnat. :)