AKCE: DÁRKOVÉ MIXY ODKAZ ZDE NOVÝ ESHOP sk_small.png  Prodej na Slovensko

Dýňové kari s cizrnou

Obrázek

Obrázek

Dýňové kari s cizrnou

Postup

1 Dýni omyjte, osušte a nakrájejte na menší kostky. Přendejte je na plech s pečicím papírem, zakápněte trochou oleje, promastěte a osolte. Pečte v troubě rozpálené na 180 °C do poloměkka zhruba 15 minut.
2 Poté připravte hlubokou pánev nebo hrnec a rozpalte zbylý olej. Opečte naněm zvolna zázvor, česnek a šalotku. Přidejte kurkumu a pepř a restujte, dokud se koření nerozvoní. Přimíchejte drcená rajčata, chilli papričku, přiveďte k varu a zalijte kokosovým mlékem.
3 Jakmile se začne omáčka vařit, přidejte cizrnu a za dalších pár minut i dýni. Společně vařte, dokud není dýně měkká. Na závěr dochuťte rybí omáčkou, limetkou a solí. Podávejte dozdobené dýňovými semínky a podle chuti můžete přidat čerstvé klíčky.

Ingredience

  • 1 ks velká máslová dýně nebo 2 ks dýně hokkaido
  • 400 g sterilované nebo uvařené cizrny
  • 8 ks nahrubo našlehané šalotky
  • 1 PL nasekaného česneku
  • 1 PL čerstvého nasekaného zázvoru
  • 1 ks nasekané čerstvé chilli papričky
  • 1 ČL mleté kurkumy
  • 1/4 ČL čerstvě namletého pepře
  • 400 g konzervovaných drcených rajčat
  • 400 g kokosového mléka
  • 3 PL rostliného oleje
  • 2 PL rybí omáčky
  • 1/2 šťávy z limetky
  • dle chuti sůl

Informace

  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 20 min
  • Doba vaření 60 min

TIP

TIP: Dýni neloupejte. Stačí ji jen zbavit semínek a nakrájet a dát péct. Slupka krásně změkne.