Fazole mungo ke klíčení
Malé zelené fazolky mungo se stávají trendem ve zdravé výživě po celém světě. Podobně jako ostatní luštěniny totiž obsahují spoustu bílkovin, jejichž přísun uvítají nejen vegetariáni a vegani. Navíc se pyšní skvělou chutí, která připomíná jarní zelený hrášek. Své místo si surovina našla v čínské a indické kuchyni. Tak vyzkoušejte vnést trochu zdraví a netradičních chutí do svých pokrmů pomocí velmi výživných fazolek mungo.
Tyto fazole mungo mají certifikaci pro požadované "mungo klíčky".
Složení:
fazole mungo ke klíčení 100 %
Alergeny jsou ve složení vyznačené tučným písmem.
Víte že?
Mungo fazole obsahují spoustu účinných látek, jako třeba omega 3 a omega 6 polynenasycené mastné kyseliny, kyselina pantothenovou a listovou, minerální látky jako hořčík, železo či vápník, vitamíny A, B, C, E a K, betakaroten, bílkoviny, vlákninu nebo polysacharidy. Mezi jejich zdravotní přínosy patří, že výrazně zlepšují trávení, pomáhají k detoxikaci organismu, zvyšují imunitu a preventivně působí proti nachlazení a chřipkám.
Výživová hodnota (na 100 g)
Energie | 347 kcal |
Tuky | 1.2 g |
z toho nasycené MK | 0.3 g |
Sacharidy | 63 g |
z toho cukry | 6.6 g |
Bílkoviny | 24 g |
Sůl | 0.14 g |