AKCE: DÁRKOVÉ MIXY ODKAZ ZDE NOVÝ ESHOP sk_small.png  Prodej na Slovensko

Vážení zákazníci, pro nákup na Slovensko prosíme využijte náš slovenský e-shop PlodySlnka.sk. Děkujeme a těšíme se na Váš nákup.

Habanero celé sušené 10 g

Habanero celé sušené 10 g

Velmi oblíbené sušené chilli papričky Habanero. Hodí se do různých pokrmů s vyšší pálivostí.

Cena za 1 ks vč. DPH: 59 Kč
Cena za 1 ks bez DPH: 51 Kč
Po registraci za 1 ks vč. DPH 58 Kč
Skladem
Výrobce: The ChilliDoctor s.r.o.
Kód produktu: CE30800938
/habanero-cele-susene-10-g-e5383.htm
Popis

Habanero celé sušené 10 g

Když se řekne ideální chilli…

Papričky Habanero v sobě spojují vše, co si u dobrého chilli přejete. Jsou vysoce pálivé, takže vás rozhodně neochudí o ten pravý a poctivý hřejivý pocit, mají specifickou chuť s tóny tropického ovoce a jsou u nás běžně dostupné. 

Habanero je odrůdou Capsicum chinense (papriky čínské) a původem pochází z Karibiku, konkrétně z Kuby. Odtud se paprička dostala mimo jiné i na Yucatán do Mexika, kde jí ročně sklidí asi 1 500 tun. Dosahuje vysoké pálivosti v rozmezí 200 000300 000 SHU. Zajímavá je především barevná škála, kterou lze u těchto papriček pozorovat. Ze světle zelené u nezralých plodů přechází postupně v typickou oranžovou a červenou. K vidění jsou ovšem také Habanera růžové, hnědé, tmavě zelené i bílé barvy. 

Křížením červeného Habanera a papričky Bhut Jolokia vznikla v roce 2012 v Jižní Karolíně Carolina Reaper, v současnosti nejpálivější chilli na světě.

Papričky s chutí tropického ovoce

Karibský původ propůjčil Habanero papričkám nejen název samotný, který je odvozen ze španělského pojmenování Havany, ale také exotický profil chuti. Mají intenzivní květinovou vůni a v chuti lze výrazně rozpoznat kokos, žlutý meloun, papayu a podtóny bobulovin. Někteří v jejich chuti nachází také tóny meruňky. Zkrátka úžasná záležitost pro všechny, kteří v chilli nehledají pouze “vypalovák”, ale po prvotním pálení si vychutnají zaslouženou ovocnou chuť.

Habanero v kuchyni

Pro své vlastnosti jsou Habanero papričky žádanou přísadou do omáček a masových pokrmů. Ideální jsou také na domácí salsy a marinády. Až budete příště grilovat, zkuste do naložených kuřecích křidélek nebo barbecue omáčky přidat kousek Habanero. Vaše jídlo získá ten správný říz a jedinečnou chuť.

Před použitím samotným je nejlepší papričky krátce orestovat a namočit. Na zahřáté pánvi postačí celé papričky zlehka asi 20 sekund prohřívat, poté zalít vodou, odstavit a počkat 30 minut. Takto rehydratované Habanero můžete snadno rozmačkat nebo nakrájet a použít jako základ pro salsu a jiné omáčky. 

/product-action/increment-product-view-count?productId=5383

 

Zpracováno v Česku

Produkty dovážíme z celého světa, ale u nás je kontrolujeme a s láskou zpracováváme.

 

 

Nejlepší kvalita

Pečlivý výběr, neustálá kontrola a šetrné zpracovávání je zárukou té nejlepší kvality produktů.

 

V souladu s přírodou

Podporujeme lokální pěstitele. Pro dovoz volíme nejkratší cestu s ohledem na přírodu.