AKCE: DÁRKOVÉ MIXY ODKAZ ZDE NOVÝ ESHOP sk_small.png  Prodej na Slovensko

Jáhelník podle našich babiček

Obrázek

Obrázek

Postup

1 Rozehřejeme si troubu na 200 C.
2 Jako první důkladně propláchneme jáhly. Jakmile máme jáhly propláchnuté, dáme je do hrnce spolu s mlékem, vanilkou, špetku soli a medem a dáme vařit, dokud nám nevznikne hustá kaše.
3 Jelikož chvíli trvá než li se nám kaše zhoustne, můžeme si mezitím připravit jablka. Ty nastrouháme na hrubém struhadlu. Jablka v misce smícháme se škrobem, cukrem, vanilkou a skořicí.
4 Hustou kaši z jáhel necháme zchladnout tak aby nebyla vařící ale né studená. Do vychladlé kaše přimícháme žloutek a z bílku vyšlehaný tuhý sníh.
5 Do připravené kulaté formy o průměru cca 25 cm rozprostřeme polovinu kaše, na ni všechna jablka a nakonec druhou polovinou kaše.

Ingredience

  • 200 g jáhel
  • 1 ks vejce (oddělit žloutek od bílku)
  • 800 ml rýžového mléka
  • pár kapek vanilkového extraktu
  • 2 PL medu
  • špetka soli
  • 500 g nahrubo nastrouhaných jablek
  • 1 ks Vanilkový lusk s cukrem
  • 1 PL mleté skořice
  • 1 PL kukuřičného škrobu
  • máslo na vymazání trouby a nebo můžete formu vyložit pečícím papírem
  • cukr moučka na poprášení

Informace

  • Počet porcí 8
  • Doba přípravy 30 min
  • Doba vaření 50 min

TIP

TIP: Po upečení nechte jáhelník chvíli odpočinout. Můžete ho poté podávat posypaný cukrem
a s plátky jablek. Přejeme dobrou chuť a zdravější mlsání