Jahody v hořké čokoládě
Jahody a čokoláda je pěkně svůdná kombinace. Nechte se zlákat jemně kyselou chutí jahod jako ze
zahrádky a dekadentní hořké čokolády. Tahle výrazná kombinace vás jednoduše dostane. Je ideální, pokud vás
honí mlsná nebo potřebujete doplnit energii při jakékoliv aktivitě. Hodí se také na zdobení dezertů, zejména
těch z kvalitní čokolády nebo kakaa.
Složení:
jahody proslazené 50 % (jahody, cukr, regulátor kyselosti: kyselina citronová, jahodový
sirup, antioxidant: oxid siřičitý, barviva: žluť SY E110, červeň Allura AC E129),hořká čokoláda 49 %
(kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, emulgátor: sojový lecitin, aroma vanilin),leštící látka 1 % (glukózový
sirup, cukr, arabská guma, modifikovaný kukuřičný škrob, kokosový olej, konzervant: sorban draselný, etanol,
šelak, glycerol)
Víte že?
Chutné červené plody jahodníku mají překvapivě velký obsah vitamínu C, srovnatelný s citrusy.
Mimo to jsou zdrojem vitamínů A, E a B. Najdeme v nich také množství organických kyselin, jako například
kyseliny jablečné, citrónové, chininové, šťavelové, salicylové nebo ellagové, které působí v prevenci
nádorových chorob. Obsahují i minerály draslík, zinek, hořčík, síru a vápník. Jahody jsou velmi oblíbeným
ovocem na přípravu marmelád a džemů.
Výživová hodnota
Energie | 428 kcal |
Tuky | 17 g |
z toho nasycené MK | 10 g |
Sacharidy | 68 g |
z toho cukry | 52 g |
Bílkoviny | 3 g |
Sůl | 0.3 g |