Kandované třešně červené
Tyto plody jsou skutečnou třešničkou na dortu v nabídce sladkého kandovaného ovoce. Díky jejich výrazné chuti i barvě tvoří nejen lahodnou součást mnohých dezertů, ale také pozvednou jejich vzhled. Kandované třešně mají také skvělé využití v přípravě oblíbených koktejlů. Jejich chuť i lákavý vzhled si jednoduše zamilujete, zejména v hříšně dobrých čokoládových dezertech.
Složení:
třešně, cukr, glukózo-fruktózový sirup, voda, regulátor kyselosti: kyselina citrónová, konzervant: sorban draselný, barvivo: erythrosin
Víte že?
Třešně jsou bohatým zdrojem množství minerálních látek, jako třeba jódu, hořčíku, zinku, vápníku, železa, křemíku, fosforu a vitamínů C, E a B. Mají také spoustu jinak poměrně vzácného draslíku. Jsou krásně barevné díky antokyanu, což je přírodní barvivo, které společně s vitamínem C posiluje vazivovou tkáň. Mimo to jsou třešně účinné proti stárnutí pokožky, ale i zánětlivým procesům.
Výživová hodnota
Energie | 310 kcal |
Sacharidy | 76 g |
z toho cukry | 53 g |
Sůl | 0.36 g |