Mandle v hořké čokoládě
Kombinace přírodních oříšků a čokolády je nejen chutná, ale i zdravá. Mandle jsou přírodní zázrak
plný živin, který rychle zasytí a dodá tělu energii. Věděli jste ale, že i čokoláda má spoustu přínosů pro
naše zdraví? Obsahuje řadu minerálních látek a antioxidanty, které přispívají dobré náladě. Tak si zvedněte
náladu s našimi lahodnými mandlemi v hořké čokoládě.
Složení:
hořká čokoláda 79 % (kakaová hmota, cukr, kakaové máslo, emulgátor: sojový lecitin,
aroma vanilin), mandle jádra pražená 20 %, leštící látka (glukózový sirup, cukr, arabská guma, modifikovaný
kukuřičný škrob, kokosový olej, konzervant: sorban draselný, etanol, šelak, glycerol)
Víte že?
Věděli jste, že mandle je příbuzná s meruňkami a broskvoněmi? Tento ořech je jádrem pecky plodu
mandloně obecné, která se pěstuje v subtropech a teplých oblastech mírného pásu. Některé mandle mohou být za
syrového stavu překvapivě jedovaté, kvůli obsahu glykosidu amygdalinu. V potravinářství se spíše setkáváme
s jejich vyšlechtěnou sladkou variantou, která je mnohem více zdravá a lahodná.
Výživová hodnota
Energie | 540 kcal |
Tuky | 33 g |
z toho nasycené MK | 16 g |
Sacharidy | 51 g |
z toho cukry | 35 g |
Bílkoviny | 10 g |
Sůl | 0.1 g |