AKCE: DÁRKOVÉ MIXY ODKAZ ZDE NOVÝ ESHOP sk_small.png  Prodej na Slovensko

Mechové řezy

Obrázek

Obrázek

Už jste ochutnali dezert ze špenátu? Pokud ne, máte jedinečnou šanci vyzkoušet recept na mechové řezy/dort, který si okamžitě zamilujete.

Postup

1 Troubu si rozehřejeme na 180 °C a připravíme si plech vyložený pečícím papírem.
2 Špenát společně s olejem rozmixujeme úplně do hladka v mixéru.
3 Vajíčka s cukrem vyšlehejte do pěny, ta by měla být pevná a nadýchaná jako na piškot.
4 K vajíčkům pomalu přilévejte špenát, promíchejte. Nakonec stěrkou jemně vmíchejte mouku smíchanou s kypřicím práškem.
5 Pečeme 30 až 40 minut. Vyzkoušejte špejlí nebo na omak zda je korpus upečený. Po upečení necháme korpus schládnout.
6 Mascarpone, šlehačku, vanilkovou esenci a cukr co nejdůkladněji vyšleháme do tuhé konzistence.
7 Nakrájíme si čerstvé jahody na tenké plátky.
8 Zcela vychladlý korpus rozkrojíme na dva pláty a ořízneme okraje, aby byly hezky rovné. Odřezky nevyhazujeme, ale rozdrobíme a použijeme jako mechovou posypku na řezy.
9 Na spodní korpus rovnoměrně rozetřeme připravený krém, malou část si necháme na zdobení.
10 Na rozetřený krém rozprostřeme plátky jahod a opatrně přikryjeme druhým plátem korpusu. Horní čas korpusu namažeme tenkou vrstvou zbylého krému a posypeme připravenými mechovými drobečky.
11 Necháme v lednici chvíli odpočinout.

Ingredience

  • 230 g slunečnicového oleje
  • 330 g čerstvého špenátu
  • 130 g žloutků (cca ze 7 vajíček střední velikosti)
  • 270 g cukru krystal
  • špetka soli
  • 30 g prášku do pečiva
  • 530 g polohrubé mouky
  • 230 g bílků (zbylé bílky ze 7 vajíček)
  • Krém
  • 400 g mascarpone
  • 200 ml smetany
  • dle chuti mletý (třtinový) cukr
  • dle chuti vanilková esence
  • čerstvé ovoce nebo marmeláda na potření korpusu

Informace

  • Počet porcí 1
  • Doba přípravy 40 min
  • Doba vaření 30 min

TIP

TIP: Řezy lze upéct také jako dort. Mechový dort určitě potěší každého oslavence.