AKCE: DÁRKOVÉ MIXY ODKAZ ZDE NOVÝ ESHOP sk_small.png  Prodej na Slovensko

Ořechové včelí úly

Postup

1 Smícháme mleté ořechy, cukr a kakao. K ingrediencím přidáme rum a zapracujeme do hladkého těsta a necháme minimálně půl hodiny odpočinout. .
2 Mezitím si připravíme krém na náplň včelích úlů. Ingredience na náplň vyšleháme do hladkého krému.
3 Z odpočatého těsta vytvarujeme stejně velké kuličky, které vložíme do formičky na včelí úly a zatlačíme je do formičky tak, aby vznikl důlek na krém. Než-li přichystané stříšky úlů naplníme krémem, namočíme je do čokoládové polevy a necháme je ztuhnout.
4 A nyní už jen naplníme úly krémem a posadíme na kolečko lineckého cukroví a nebo na piškot.

Ingredience

  • Těsto:
  • 100 g vlašských ořechů mletých najemno
  • 100 g lískových ořechů mletých najemno
  • 200 g cukru moučka
  • 2 PL kakaa
  • 2 PL rumu
  • Čokoládová poleva
  • Linecké na spodek úlů (nebo jednodušší varianta piškoty)
  • Náplň
  • 120 g másla
  • 120 g moučkového cukru
  • 3 PL rumu

Informace

  • Počet porcí 30
  • Doba přípravy 50 min
  • Doba vaření 0 min