Rýžový nákyp se švestkami

Rýžový nákyp se švestkami
Máte chuť na sladký oběd? Rýžový nákyp se švestkami je super volba. Vyzkoušejte nákyp  podle našeho netradičního výborného receptu.

Obrázek

Obrázek

Rýžový nákyp se švestkami

Postup

1 Nejprve dáme na cca 8 minut vařit rýži.
2 Mezitím si odlijeme trochu mléka a přimícháme do něj protein, kokosový cukr, vanilku a skořici.
3 Zbylé mléko zahřejeme na sporáku společně s máslem a přidáme předvařenou rýži. Tuto směs vaříme dokud se mléko s máslem zcela nevsákne do rýže a nevyvaří. Hotovou rýži necháme vychladnout.
4 A tojássárgáját, a cukorkeveréket és a felvert tojásfehérjét adjuk a kihűlt rizshez.
5 Do zapékací misky dáme zhruba polovinu rýže a celou vrstvou zasypeme švestkami. Přidáme zbylou směs rýže a dáme péct na 160 stupňů cca 45 minut.
6 Hotový nákyp posypeme skořicí a můžeme podávat.

Ingredience

  • 300 g rýže
  • 300 ml polotučného mléka
  • 30 g vanilkového proteinu
  • 50 g másla
  • 3 ks vejce
  • 20 g bio kokosového cukru
  • špetka vanilky
  • 350 g švestek
  • 1 PL skořice
  • zapékací miska

Informace

  • Počet porcí 4
  • Doba přípravy 20 min
  • Doba vaření 45 min