AKCE: DÁRKOVÉ MIXY ODKAZ ZDE NOVÝ ESHOP sk_small.png  Prodej na Slovensko

Tmavé linecké cukroví plněné krémem

Postup

1 Sypké ingredience smícháme v míse. Nakonec přidáme máslo, žloutek a zakysanou smetanu.
2 Uhněteme těsto a necháme ho hodinu odpočinout v lednici. Poté vyválíme a vykrajujeme požadované tvary našeho lineckého těsta.
3 Vložíme do vyhřáté trouby na 160 st. Pečeme dozlatova.
4 Horní kousky s vykroji posypeme moučkovým cukrem, poté slepíme oblíbenou marmeládou.
5 Krém: Mléko smícháme s moukou a na mírném plameni přivedeme k varu. Vaříme za stálého míchání asi dvě minuty, až vznikne hustá kaše. Tu necháme za občasného míchání zchladnout.
6 Máslo utřeme s oběma cukry a žloutkem a do vzniklé pěny zašleháme kávu. Po lžících přidáváme studenou kaši a vymícháme hladký krém.
7 Krémem slepujeme cukroví a nakonec ho namáčíme do rozehřáté čokoládové polevy.

Ingredience

  • Těsto
  • 50 dkg hladké mouky
  • 20 dkg másla
  • 15 dkg cukru
  • 2 ks žloutky
  • 1 ks vanilkového cukru
  • 1/2 balení prášku do pečiva
  • 3 Kůra z jednoho citronu
  • 3 PL zakysané smetany
  • marmeláda (na slepení)
  • moučkový cukr (na slepení)
  • Krém
  • 125 ml mléka
  • 1 PL polohrubé mouky
  • 125 g másla
  • 140 g moučkového cukru
  • 2 PL kakaa
  • 1 PL silné kávy

Informace

  • Počet porcí 30
  • Doba přípravy 50 min
  • Doba vaření 30 min

TIP

TIP: Doporučujeme rybízovou marmeládu, která je pro linecké typická a nebo pomerančovou s kousky kandovaného pomeranče.