AKCE: DÁRKOVÉ MIXY ODKAZ ZDE NOVÝ ESHOP sk_small.png  Prodej na Slovensko

Obrázek

Obrázek

Vanilkové rohlíčky

Postup

1 Smícháme suché suroviny a poté přidáme změklé máslo a vejce.
2 Vytvoříme těsto (nejlépe rukama). Správné těsto by mělo lehce lepit. Takové těsto zabalíme do sáčku (resp. fólie) a dáme na 2 hodiny do lednice odpočinout.
3 Jakmile máme těsto odpočaté, vytváříme rohlíčky.
4 Pečeme na 160°C po dobu 10 - 15 minut.
5 Vychladlé rohlíčky obalíme v moučkovém cukru smíchaný s vanilkovým cukrem.

Ingredience

  • 300 g mandlové moučky
  • 70 g mletých vlašských ořechů
  • 200 g másla
  • 70 g třtinového cukru
  • 1 ks vanilkový lusk
  • 1 ks vajíčko
  • kapka rumu
  • špetka soli
  • citronová kůra z 1 citronu
  • 1 ČL prášku do pečiva
  • 1 ks vanilkový cukr (na obalení)
  • moučkový cukr (na obalení)

Informace

  • Počet porcí 30
  • Doba přípravy 40 min
  • Doba vaření 15 min

TIP

TIP: Pokud vám těsto příliš lepí, přidejte mouku. Pokud je naopak příliš suché, přidejte žloutek.