AKCE: DÁRKOVÉ MIXY ODKAZ ZDE NOVÝ ESHOP sk_small.png  Prodej na Slovensko

Vánočka

Vánočka
Tato výborná vánočka nesmí chybět na žádném vánočním stole. 

Obrázek

Obrázek

Vánočka

Postup

1 Kvásek: Do 100 ml teplého mléka rozdrobíme droždí, přidáme trochu cukru a mouky tak, aby vznikla kašovitá hmota. Dáme na teplé místo a necháme vzejít.
2 V mixéru si pak utřeme žloutky, máslo, cukr, sůl, citronovou kůru a vanilku.
3 Poté si namočíme rozinky do rumu, aby změkly.
4 Jakmile máme droždí vzejité smícháme dohromady zbylé ingredience a vytvoříme těsto. Těsto přikryjeme utěrkou a dáme na teplé místo nechat kynout. Těsto může kynout hodinu, ale i déle.
5 Troubu si předehřejeme na 200 stupňů.
6 Nakynuté těsto si rozdělíme rovnoměrně na počet kousků, z kolika chceme vánočku plést.
7 Jakmile máme vánočku upletenou, vložíme ji na plech s pečícím papírem, potřeme vajíčkem a posypeme mandlemi.
8 Jakmile vánočka po pár minutách chytne zlatavou barvu, snížíme teplotu trouby na 170 stupňů a pečeme cca hodinu.

Ingredience

  • 500 g hladké mouky
  • 250 ml mléka
  • 80 g cukru
  • 120 g změklého másla
  • 3 žloutky
  • špetka soli
  • kůra z ½ citronu ■
  • špetka vanilky
  • 30 g droždí
  • plátky mandlí
  • rozinky
  • trochu rumu
  • 1 vejce na potření

Informace

  • Počet porcí 1
  • Doba přípravy 60 min
  • Doba vaření 60 min